Anmeldelse af Samsung F8500 harddisk optager

For nyligt har jeg erstattet vores yousee samsung harddisk optager boks (yousee plus) med en samsung F8500n harddiskoptager og for at tage konklusion først burde vi have skiftet for længe siden. Yousee boksen er noget bras i sammenligning, dermed ikke sagt den nye samsung optager er perfekt men mere om det senere.

For at starte med at sammenligne de to bokse så havde yousee boksen 5 store problemer:

– Det tager flere minutter for den at starte op, det er irriterende at vente på især kombineret med at den ikke altid er så stabil og skal genstartes.

– Den var hamrende langsom i menuerne, fra man havde trykket på fx slet program eller optag program kunne der gå flere sekunder før der skete noget og imellem tiden var den låst. Jeg har flere gange snakket med yousee om dette og deres eneste forslag er hver gang at formattere boksen hvor man så mister alt indhold – og det har ingen effekt haft.

– Der var ikke plads nok, de 160 gb harddisk rækker ikke langt så man måtte konstant slette ting for at få plads til noget nyt.

– Yousee forlanger 99 kr om måneden for den, det løber hurtigt op.

– Den bruger meget strøm, ca 21 watt i standby. Yousee er end da så frække at have en side hvor de påstår det ikke er ret meget (http://yousee.dk/Hjaelp_og_Support/YouSee_Plus/Om_tv_on_demand/Boksenes_stroemforbrug.aspx). Jeg mener de har et meget løst forhold til virkeligheden når de skriver at der ikke er sammenlignelige bokse på markedet der kan det samme, det er den samsung boks jeg anmelder jer netop et bevis på.

For at starte med dem så er samsung boksen klar bedre, den starter på under 20 sekunder og er indtil videre ikke gået ned. Menuerne reagere altid med det samme, den viser altid at den laver noget så den aldrig virker som den fryser. Menuer er også logisk opbygget og nemme at finde rundt i selvom det ikke altid er de mest brugbare der er fylder mest.

Med 500 gigabyte harddisk og endda mulighed for at optage til eksterne usb diske slipper man aldrig tør for plads. Derudover understøtter den en række af samsungs smart TV apps, fx netflix men desværre ikke HBO nordic. Selve appsne fungere godt og der har ingen problemer været med streamingen.

Til en pris på 2499 på tilbud (mere om det senere) har vi en bedre løsning der har går lige op efter lidt over to år (plus det der er sparet i el). Den bruger under 1 watt i standby og under 33 watt tændt.

Det eneste negative jeg har opdaget i optager funktionaliteten er at man ikke kan indstille hvor mange minutter ekstra den skal optage ved hver optagelse. Jeg har enkelte gange set at den har snuppet slutningen af en optagelse.

Harddisk optager indeholder også en bluray/DVD afspiller der fungere udemærket, den opskalere DVD’erne til et pænt billede men ved DVD menuer er den underligt langsom til at vise dem og skifte imellem dem. Det gør sig dog ikke gældende for bluray funktionaliteten der er helt uden anmærkningen.

Den understøtter også afspilning af diverse film formater fra eksterne disk eller streamet (bla, mp4, divx og mkv) men har dog også noget DRM snask indbygget så man kan ikke være sikker på den vil afspille materialet hvis man har lavet backup af sine egne diske eller har skaffet materialet på anden måde.

Opdatering februar 2014

Nu har vi haft vores samsung optager i over et halvt år så jeg tænkte at det var tid til en opfølgning. Generelt er vi stadig meget glade for den og den har været mindre fejlbehæftet end den boks vi tidligere havde fra yousee der konstant var plaget af software fejl. Den er stabil og vi har ikke oplevet at den er gået ned eller ikke har optaget.

SmartTV funktionaliteten har vi ikke benyttet så meget ud over en masse netflix afspilning der fungerer rigtigt godt.

De negative ting vi har oplevet er:

– Den sletter ikke altid optagelser når man vælger slet fra listen over optagelser. Så skal man vælge at se alle optagelser i fil vælgeren og slette dem der hvilket er forvirrende og lidt mere besværligt.

– Hvis man trykker optag under en udsendelse der er igang laver den tidsforskudt tv, ikke en optagelse man kan se senere. Her skal man ind i guiden for at optage.

– Nogle gange tager det lidt for lang tid for den at opdatere TV guiden når man lige har tændt den. Dvs at den kan nogle gange stå i op til et par minutter før alt i guiden er opdateret hvilket kan være irriterende hvis man hurtigt vil sætte den til at optage noget der bliver sendt dagen efter.

 

Opdatering september 2014

Siden sidste opdatering er vi flyttet til et hus hvor der ikke er yousee men vi derimod modtager antennesignal via boxer tv. Det fungerer som sådan godt nok, tv signalet er flot og den kan optage programmerne.

Dog kan den på trods af at den har to tunere ikke optage to programmer samtidigt eller lade dig se tv samtidigt med du optager. Dette synes jeg ikke er okay når den står på deres side som boxer godkendt, her ville jeg forvente at al funktionalitet fungere. Jeg vil ikke skifte den ud nu da jeg har den men skulle jeg købe en ny harddisk optager til brug hos boxer ville jeg kigge mig om efter en anden model.