Kindle paperwhite fra amazon.com

Jeg elsker at læse bøger, så nemt kan det siges. Jeg læser fysiske bøger, har læst på min telefon/ipad og har for et halvt år siden købt en kindle paperwhite.

Hvorfor endnu en enhed kan du måske spørge når jeg har så mange andre muligheder? Grunden kan koges ned til at det var nemt og bekvemt at læse på en ipad men det var også voldsomt nemt at blive distraheret af dens andre funktioner (hov, en ny notifikation, hmm er der sket noget på facebook og andre uvaner) samt at det ikke var optimalt at læse på en baggrundsbelyst skærm hele tiden.

Kindlen kan man kun læse på og dens eink skærm er langt mere behagelig når man ser på den i lang tid af gangen. Den har også beggrundslys når man vil læse i dårlig belysning men det er ikke som på en tablet skærmen der lyser.

Batterilevetiden er også helt fantastisk, jeg har opladt den ca 3 gange siden jeg fik den i oktober. Det er enormt rart at have en gadget som jeg ikke skal bekymre mig om at holde opladt, især når er ude at rejse.

Udover at købe bøger fra amazon kan man også overføre sine egne dokumenter og bøger til den. Det kan gøres på to måder, enheden får en email adresse som man blot kan maile filerne til eller man kan slutte den til computeren med et USB kabel og bare trække filerne over. Den kan læse word, pdf og .mobi ebogs filer. Der er to begrænsninger i de filer den kan læse, den understøtter kun amazons kopi beskyttelse så hvis man køber ebøger fra andre udbydere skal de være ubeskyttet (man kan fx ikke læse de ebøger man kan låne på biblioteket og kun nogle af de bøger man kan købe på saxo.dk).

De bøger man køber på amazon dukker automatisk op på kindlen hvis den er sluttet til et wifi netværk. Hvis man har deres app installeret på sin telefon vil den også automatisk synkronisere ens nuværende placering i bøger. Amazons engelske bogpriser er også en hel del lavere end de danske.

Hvis man vil have en kindle i danmark er man nødt til at købe den på amazon.com or ikke amazon.co.uk som ellers havde været oplagt. Af grunde som du kan finde baggrund til her kan man kun købe engelske ebøger og kindles på amazon.com. Du behøver dog ikke være bange for told og moms, amazon vil håndtere det for dig. Prisen du ser på deres internationale side er den du kommer til at betale, der kommer ikke told eller post gebyrer oveni.

Det eneste egentlige negative jeg kan sige er at når man får opbygget sig et større bibliotek af ebøger kan de være svære at overskue da navigationen bare er en lang række af bog covers.