Jabra Evolve2 85 anmeldelse 

Jeg har i de sidste 7-8 år anvendt og anmeldt jabra headsets og nu er tiden nået til jabra evolve2 85. Det er det dyreste af de jabra headsets jeg har haft og jeg kan desværre afsløre at kvaliteten ikke lever op til prisen.

Jabra evolve2 85

Hvis vi skal starte med de gode sider så er designet klart det bedste af de jabra headsets jeg har haft. Den beholder mikrofon armen fra mine tidligere jabra headset men nu er den blevet mindre og kan foldes ind så den nærmest er usynlig når den ikke er i brug, hvilket er en klar forbedring når man bare lytter til et eller andet.

Af forbindelser har det ud over bluetooth også både en usb-c indgang (der både kan bruges til lyd når den er forbundet til en computer og opladning) og et 3,5 mm minijack stik. Bluetooth forbindelsen er solid og har lang rækkevidde, det har fungeret ganske stabilt i den tid jeg har haft det. Batterilevetiden er helt i top, headsettet klare uden problemer flere dage i træk selvom de er spækket med teams møder. Det lader også hurtigt op.

Evolve2 85 har noise cancellation der sammen med det tætsluttende design giver udemærket lydisolering men både apple og bose gør det bedre. Pasformen er god, på trods af at det slutter relativt tæt om ørene sidder det behageligt, også efter lange møder.

Hvis vi skal kigge på de dårlige sider vil jeg starte med usb donglen. Den har et ufatteligt dårligt design der meget nemt går i stykker. Designet er aflangt og tyndt så hvis det sidder i laptoppen når den kommer ned i tasken risikerer man at det knækker. Jeg har haft jabra headsets i måske 7 år nu og har ødelagt et par dongles, hvor jeg i samme tidsperiode ikke har ødelagt nogle af de logitech unifying dongler der også har siddet i computeren.

Jabra reklamere med at headsettet kan være forbundet til flere enheder samtidig men den løsning er så dårligt implementeret at den nærmest er ubrugelig. Når den er forbundet til flere enheder prøver den at mixe lyd fra begge enheder ind samtidig hvilket leder til situationer hvor man sidder og hører musik fra sin telefon når computeren afspiller et bib lyder det sådan her: musik musik musik …. pause … bib … pause … musik. Hvilket kan være meget irriterende.

Min oplevelse er også at den opretter forbindelse super godt til windows computere via bluetooth. Der er igen problemer når forbindelsen først er oprettet, men jeg er vandt til at når jeg tænder andre headset bliver forbindelsen oprettet automatisk. Det kan selvfølgeligt være et windows problem men de computere jeg har testet med har ikke haft samme problemer med andre headsets. Som regel når jeg har tændt dem har de kun forbundet som musik headset og ikke også til tale, så jeg var nødt til at frakoble dem og koble dem til igen. Så donglen er desværre tit en god ide at bruge. Det skuffer mig også at når de medlevere en dongle at det så kun er en bluetooth dongle. Her ville de være oplagt at gøre som en del gaming headsets gør og bruger en bedre trådløs teknologi så de kunne levere højere lydkvalitet og lavere latency.

I følge jabra.dk koster de i skrivende stund 4823 kroner hvilket er idiotisk dyrt. Det er det samme som apple airpods max og 1000 kr dyrere end bose’s bedste quiet comfort hovedtelefoner. Begge headsets er af markant højere kvalitet og bedre funktionalitet. Dog kan de findes hos flere danske webshops til et sted imellem 2500 og 3000 kroner hvilket er en langt mere rimelig pris men stadig stadig for dyrt. Jeg ville hellere bruge pengene på et sæt fra bose eller de billigere airpods pro.

Jabra kan heller ikke finde ud af at vedligeholde deres produkter, man skulle næsten tro at det var et billigt kinesisk android produkt. I følge jabras release notes er der kommet 3 opdateringer i 2020 og intet derefter. Hvis man kigger hos for eksempel apple eller bose bliver der løbende udgivet opdateringer med fejlrettelser og ny funktionalitet.

Lydkvaliteten er udemærket men hvis man lytter til musik eller film frem for tale er den ikke på niveau med konkurrenterne.

Som standard har headsettet nogle irriterende stemme beskeder der, ret højt, læser statusbeskeder op. Ikke kun de nyttige som lavt batteri men også hver gang der er en telefon eller computer der bliver tilsluttet. Den gjorde det så højt at hvis mit headset lå på mit kontor bord så kunne mine kolleger høre beskeden om headsettet var forbundet til min telefon når jeg nærmede mig. Dette kan man slå fra via deres app men det er desværre alt eller intet, jeg kunne godt tænke mig at man kunne vælge hvilke beskeder den sagde, så jeg for eksempel kun fik advarslerne om lavt batteri.

Som du nok har opfattet det er min konklusion relativt negativ. Jeg synes ikke at headsettet er dets relativt høje pris værd. I forhold til andre headsets i prisklassen har jabra evolve2 85 kun en ting der taler for det, nemlig mikrofonen. I støjende kontormiljøer isolere den min stemme bedre end en del andre headsets. Det kommer dog ikke på niveau med fx airpods pro koblet til en mac/iphone og med “voice isolation” slået til. Det er dog den eneste grund til at vælge headsettet, mikrofonen har ingen fordel på fx hjemmekontoret eller i mindre larmende kontorer.